Terrazzo

Wat is Terrazzo?

>Iedereen heeft wel eens Terrazzo gezien: een inkomhal met een lichte vloer in een villa, een trap in een ouder herenhuis, een toonbank in zwart-witte tegels,… Terrazzo, of ‘Granito’ zoals het ook bekend is, bestaat uit gebroken marmer, graniet of zandsteen vermengd met cement. Het moderne Terrazzo is ontstaan toen men in het Venetië van de 18 eeuw overgebleven stukken marmer in de cementen vloeren begon te verwerken. Door het verloop werd het steen gladgeslepen en Terrazzo was geboren. In de 20 eeuw werd het vaak gebruikt bij Art Deco. Vandaag is het dankzij de moderne technieken een populair materiaal in badkamers en terrassen, maar ook bij kunstige vloerontwerpen of trappen in bankgebouwen of musea komt het veelzijdige materiaal voor. Tegenwoordig ontdekken meer en meer mensen de voordelen en esthetiek van Terrazzo in hun huizen. 

Voordelen, onderhoud en prijs

Steeds meer mensen kiezen voor een Terrazzovloer in hun woning. Het vormt een sterk materiaal, het kan heel wat aan, het is duurzaam, verslijt niet en biedt een mooie, authentieke blik. Omdat het niet eenvoudig te installeren is, kost het ook iets meer. Als beginner is het onmogelijk zelf een Terrazzovloer te gieten. De hulp van een ervaren professional is daarom aangewezen. Ook het leggen van Terrazzo tegels is een arbeidsintensieve job die het nodige vakmanschap vereist. Hoeveel een gegoten vloer per m2 kost kan nogal variëren. Verschillende factoren kunnen meetellen. Welk soort vloer wil men, hoeveel lagen moeten er gegoten worden, wat is de vorm van het oppervlakte,…? Grote, open ruimtes zijn gemakkelijker te gieten dan kleinere kamers. Een hogere verdieping is minder eenvoudig als een gelijkvloers. Verder speelt mee wat de toestand is van de ondergrond en welke afwerking men wil. Terrazzo gieten kan meerdere dagen duren, waardoor de kostprijs al snel oploopt tot € 200 à € 250 per m2. Wat ook meespeelt is de leverancier van je materiaal, en wie de vloer giet. Het is altijd een goed idee om meerdere offertes te vragen en de prijzen te vergelijken van verschillende firma’s. 

Het plaatsen van een Terrazzovloer

Het installeren van een Terrazzovloer gebeurt in een aantal stappen:
 1. Het voorbereiden van de ondergrond 
Meestal wordt ervoor gekozen om een dunne ondergrond van cement en zand van 30 mm dik te gieten op de bestaande vloer, al dan niet in combinatie met een versterkende mat. Dit om scheuren in de vloer later te voorkomen. 
 1. Het gieten
De Terrazzomortel wordt op de ondergrond aangebracht in een laag met een dikte van ongeveer 15 mm. 
 1. Aandrukken
Door middel van speciale rollen worden de marmerkorrels in de mortel aangedrukt en komen ze dichter bijeen te liggen. Het cement dat tussen de korrels uitkomt wordt netjes verwijderd. 
 1. Drogen, polijsten en afwerken
Na een gemiddelde droogtijd van drie dagen kan de vloer gepolijst worden. Dit gebeurt in verschillende stappen. Allereerst wordt de vloer gepolijst met water en diamant. Hierdoor krijgt de Terrazzo z’n typische uiterlijk. De glans is nog niet optimaal omdat de vloer nog verschillende malen bewerkt moet worden met speciale zeep en een natuurlijke was. Dit kan door de eigenaar zelf gedaan worden. 

Voordelen

 • Unieke vloer met karakter, mogelijk in een eindeloos aantal variaties. 
 • Sterk en tegen elk gebruik bestand. 
 • Gemakkelijk om schoon te maken.

Offertes ontvangen?

Kies een vloergieter en verzeker uzelf van een correcte installatie en een mooi eindresultaat. Via het formulier onderaan kunt u vrijblijvende voorstellen ontvangen en advise van tot drie professionals in uw omgeving. 
 • Gratis
 • Zonder verplichting
 • Vergelijk & bespaar
 • Professioneel gegoten vloer
Offerte aanvragen 

Reviews

Jeroen Verhoeven
Jeroen Verhoeven
2022-03-31
aanbevolen
Ryan heeft bij ons in de kinderkamers de isolatie en de gyproc gedaan. Wij zijn zeer tevreden van het opgeleverde werk! Ryan is zeer transparant in alles wat hij doet en wil enkel het beste afleveren. Na de werken werd alles netjes opgeruimd. Hij mag zeker terugkomen!
Liesbeth Vanhee
Liesbeth Vanhee
2021-11-12
aanbevolen
Bij ons renoveerde Italian Style Unlimited een slaapkamer volledig : recuperatie oude vloer, nieuw plafond, metsen en bezetting muren, schilderwerken... Professioneel gedaan, Ryan is een eerlijke aannemer op wie je kan rekenen!
Kevin Gordon
Kevin Gordon
2021-11-01
aanbevolen
Italian Style Unlimited heeft onze slaapkamer gerenoveerd, geisoleerd en netjes afgewerkt. Er is steeds gewerkt met kwaliteitsvolle materialen en op een zeer professionele manier met oog voor detail. Een extra troef is dat je als klant veel uitleg en info krijgt over elke stap van de uitgevoerde werken. Zeker en vast een aanrader!
Sally Ferwerda
Sally Ferwerda
2021-08-07
aanbevolen
Wij zijn zeer tevreden over Ryan. De man die we eerst hadden aangenomen had last minute afgezegd en zo zijn we bij hem terecht gekomen. Wat een geluk! Hij heeft het plafond en lichtkoepel geplaatst in onze keuken en woonkamer. Zo mooi en strak en perfect afgewerkt! Heel nauwkeurig en super proper. Na het werk werd ook alles proper achtergelaten. Hij werkt zoals hij het ook voor zijn eigen woning zou doen. Dit is echt geen verkoopspraatje. Het is een super vriendelijke man, hij heeft ons zelfs achteraf nog advies gegeven hoe en met welke verf we alles best konden schilderen. Echt een aanrader!!! Wij gaan hem zeker nog laten terugkomen in de toekomst voor andere klusjes. Bedankt Ryan!
Martienvangiel Patricksnelders
Martienvangiel Patricksnelders
2021-03-24
aanbevolen
Ben je op zoek naar iemand voor gyproc- en schilderwerken ........ stop dan maar met zoeken want Ryan is de perfecte man voor de perfecte job. Hij is een zeer enthousiaste man die zeer nauwkeurig werkt alsof hij in zijn eigen woonst werkzaam is. Geen enkele vraag is hem teveel en samen met jou zoekt hij steeds naar de beste overeenstemmende oplossing. Zelfs extra werkjes worden met plezier uitgevoerd om een excellent resultaat te bekomen en goede raad krijg je er steeds gratis bij. Na elke werkdag laat hij steeds de ruimte zeer netjes en proper achter en komt steeds de gemaakte afspraken na. Dus niet langer twijfelen en gewoon contact opnemen met Italian Style Unlimited en Ryan zal ook voor jullie een voortreffelijk resultaat leveren overeenkomend met jullie wensen. Echt een aanrader en nogmaal bedankt Ryan om onze living om te toveren tot een juweeltje. Groetjes Patrick en Martien en hond Wacko die jouw koekjes best lekker vond 😁
Eva Felix
Eva Felix
2021-02-26
aanbevolen
Ryan is een vakman die weet waarmee hij bezig is. Er werd op voorhand goed geluisterd naar onze verwachtingen en deze werden volledig waargemaakt (en meer!). Er werd heel precies te werk gegaan met oog voor detail. Dit alles bovendien ook voor een zeer correcte prijs. Wij hebben Italian Style Unlimited ondertussen al opnieuw gevraagd om verdere werken in ons huis uit te voeren. Wij zijn fan. Zeker een aanrader!
Amra Dorjbayar
Amra Dorjbayar
2021-02-11
aanbevolen
Eerlijk, nauwkeurig en klantvriendelijk...dat zijn drie woorden waarmee ik de service van ISU best kan omschrijven. Voor de renovatie van mijn appartement, heb ik de hulp ingeroepen van ISU. Ik hoorde via vrienden dat ze goede werk leverde en betrouwbaar was. Ryan van ISU kwam ons appartement bezoeken en maakte toen een schatting van de prijs voor de werken. Ik had toen zijn prijs vergeleken met de prijzen van andere aannemers die ik ook had gecontacteerd. Een ander bedrijf zei dat ze de werken goedkoper kon doen, dus besloot ik om de werken door hen te laten doen. Mijn domste fout ooit! Het werk die ze leverden leek op het eerste zicht oké, maar als je goed keek, dan was er altijd iets mis. Bezetting die niet helemaal recht was, waterleiding die lekte, vloer die gevuld moest worden, maar waar overal gaatjes in waren. Toen heb ik opnieuw ISU gecontacteerd met de vraag of ze niet de rest van de werken konden doen. Opnieuw kwam Ryan langs en maakte een offerte op. Zijn belofte was "Wij leveren werk van goede kwaliteit, alsof het voor de koning van België is." Ik nam toen aan dat het maar verkoopspraatje was, maar slechter dan de vorige aannemer kon hij in ieder geval niet zijn, dus heb ik besloten om met hen in zee te gaan. Het resultaat? Werkelijk niets was gelogen. Niet alleen heeft hij de afgesproken werken uitmuntend gedaan, hij heeft ook nog de werken van de vorige aannemer hersteld en in veel gevallen opnieuw gedaan. Onze muren, waarvan ik verwachtte dat die gewoon geschuurd en geschilderd moest worden, werden half afgebroken om volledig opnieuw te plamuren. Zo blijft die goed voor de komende 20 jaar, zei Ryan. En het resultaat mag er zijn, nergens is er maar 1 kleine oneffenheid of iets dat uitsteekt. En al deze werken werden gedaan binnen het afgesproken budget. Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de werken en raden hun service aan aan iedereen die op zoek zijn naar een goede en betrouwbare aannemer.
Eva Janssens
Eva Janssens
2020-10-14
aanbevolen
Italian Style Unlimited schilderde onze living. Het resultaat is prachtig! De afwerking is perfect gedaan. Onze living werd tijdens de werken s'avonds netjes achter gelaten. Een echte aanrader om met Italian Style samen te werken.
Peter Pauwels
Peter Pauwels
2020-08-06
aanbevolen
Professioneel vakmanschap. Mooie afwerking. Ons huis werd helemaal opgefrist. Een echte aanrader!
Julie Thuys
Julie Thuys
2020-05-06
aanbevolen
Ik ben ontzettend tevreden van het werk dat Italian Style Unlimited levert. Dankzij Ryan zijn professioneel en vakkundig schilderwerk toverde hij mijn appartement om tot een echt pareltje! Ik zou het iedereen aanraden!

Contact opnemen

  E-mail: info@decoratiewerk.be

  Telefoon: 0488 87 77 77

  Whatsapp: Whatsapp ons!