4 redenen om Terrazzo te kiezen voor uw huis of zaak

Hebt u al eens van Terrazo gehoord maar weet u niet goed wat het is? Dan bent u op de juiste plaats. Deze blog focust op de pros en cons van Terrazzo zodat u een bewuste keuze kunt maken om deze vloeren al dan niet te installeren in uw huis, zaak of commercieel project.

  Pros van Terrazzo

  Terrazzo vloeren zijn oogverblindend, wanneer kleine stukjes marmer of glas het licht vangen en een glinsterend effect genereren. Fragmenten van natuursteen, zoals marmer, graniet en kwarts zijn topkeuzes voor de afwerking van terrazzo. Maar ook andere soorten aggregaat worden gebruikt, zoals stukken geslepen glas, synthetisch materiaal, siliconen,… in een eindeloze kleurvariatie. Ervaren installeurs kunnen complexe designs ontwikkelen waardoor een gewone wandelgang een kunstwerk wordt. Terrazzo is duurzaam en heeft een hoge weerstand. Dankzij de niet-poreuze eigenschappen vormen zowel vlekken als bacteriën geen risico, wat het een topkeuze maakt voor plaatsen waar veel verloop is. Laten we de details van naderbij bekijken.

  Duurzaamheid

  Terrazzo is een van de meest duurzame vloermaterialen beschikbaar vandaag. Eenmaal afgewerkt is het materiaal water en vlekbestendig. Het is ook beschermd tegen andere vormen van schade. Nu dit materiaal aan populariteit wint beginnen architecten het meer en meer te gebruiken. Terrazzo kan veel verloop aan en is daarom een geliefd materiaal in commerciële gebouwen. Zelf als terrazzo na vele jaren afgesleten geraakt kan het opnieuw afgewerkt, geslepen en geboend worden om er zo goed als nieuw uit te zien. Gezien de lage onderhoudskosten vormt het een duurzaam prooduct tegen een betaalbare prijs.

  Ontelbare mogelijkheden

  Terrazzo kan zowel marmer, graniet, kwarts of glas bevatten in een stevig bindmateriaal, zoals in het traditioneel terrazzo. Omdat het gecreëerd wordt door verschillende elementen samen te mengen kun je bijna elk soort design kiezen voor je vloer of ander project. Dit laat architecten toe om abstracte, decoratieve designs, zegels, logos en andere vormen te gebruiken in de installatie van terrazzo.

  Milieuvriendelijk

  Terrazzo is een voordelig materiaal dat vaak gebruikt wordt in duurzame gebouwen. Om schaarse grondstoffen te bewaren is Terrazzo een uitstekend alternatief voor andere soorten vloeren. Het materiaal kan bestaan uit gerecycleerde grondstoffen waardoor het een positieve impact heeft op de gezondheid van de mensen en de natuur. De hars die we gebruiken heeft nul VOC inhoud, waardoor er geen schadelijke gassen vrijkomen en de luchtkwaliteit erop vooruitgaat. Architecten en ontwerpers gebruiken niet alleen terrazzo voor de duurzaamheid en de esthetiek, maar ook omdat het bijdraagt aan LEED punten. Omdat terrazzo innovatief is, bestaat uit gerecycleerde materialen die lokaal gevonden kunnen worden, kan het een belangrijke rol spelen in het hervormen van de wereld van de architectuur.

  Lees Meer

  Blogs

  OFFERTE
  0488877777