Binnen schilderwerken nieuwe bouw

Hoe je verf kunt gebruiken om je kamer groter te laten lijken

Verf wordt gebruikt om muren, plafonds en ook andere materialen te beschermen tegen elementen. Het is ook een krachtig hulpmiddel dat de stijl, sfeer en zelfs de ruimtegrootte kan veranderen. Bijvoorbeeld: door de juiste verfkleur te gebruiken ontstaat een visuele illusie dat een kleine kamer groter en hoger is dan hij in werkelijkheid is. Deze techniek kan mensen helpen die in kleine appartementen, condo’s, kleine huizen en andere plaatsen wonen waar de ruimte beperkt is. YouTube: www.youtube.com/watch?v=U5zPBv5GCAQ

  Hier zijn enkele interieurtips voor schilderen die ontwerpers gebruiken om een kamer groter te laten lijken. Lees verder om je ruimte te transformeren.

  1.        Gebruik dezelfde verfkleur voor alle oppervlakken, behalve voor je muren, die een lichtere kleur moeten hebben. De gebieden waar je dezelfde verfkleur of tint kunt gebruiken zijn onder andere de lijsten, plafonds en deuren. Het gebruik van één verfkleur kan een ruimte naadloos doen lijken. Je hoeft echter niet noodzakelijkerwijs altijd exact dezelfde tint te gebruiken.

  2.         Een van de veelvoorkomende fouten die huiseigenaren maken, is dat ze hun slaapkamers en badkamers in een compleet andere kleur verven. Het kan verleidelijk zijn om dit te doen, maar het kan je huis kleiner laten lijken. Kies dus verfkleuren die automatisch een soepele overgang creëren wanneer je van de ene kamer naar de andere gaat.

  3.         Maak een accentmuur. Hoewel het gebruik van dezelfde kleur in je hele ruimte deze groter kan laten lijken, kan het benadrukken van een van je muren je ogen naar één focuspunt trekken. Aan de andere kant, het schilderen van de twee langere muren van een rechthoekige kamer met een contrasterende kleur werkt nog beter. Donkere verfkleuren zoals marineblauw, houtskool of zwart behoren tot de veelvoorkomende opties, maar verf met een paar stappen op de verfstaal maakt een kamer ook groter.

  4.         Gebruik de juiste ondertoon. Het begrijpen van ondertonen kan je helpen voorkomen dat je de verkeerde verfkleuren in je ruimte gebruikt. Bijvoorbeeld, bij het schilderen van het interieur van je huis zorgt het kiezen van de juiste ondertoon ervoor dat de kleuren in een kamer niet met elkaar botsen, zoals de kleur van je aanrecht, vloer, plafond en muren.

  5.         Ga voor lichte of donkere kleuren, afhankelijk van je voorkeur en ruimte. Wit maakt de ruimte groter, omdat het licht reflecteert. Wit is echter niet je enige optie. Je kunt ook lichte taupe verf gebruiken als je je ruimte nieuw leven wilt inblazen en tegelijkertijd groter wilt laten lijken. Deze verfkleur biedt ook een elegante en dure uitstraling. Het is dus het beste om deze kleur te gebruiken in een ruimte met minimale architectonische details. Een andere alternatief voor wit is koele grijze verf. Het geeft een heldere en frisse uitstraling terwijl het een ruimte groter doet lijken. Maar als je een dramatische sfeer aan een ruimte in je huis wilt geven, gebruik dan donkerblauwe verf. Kies hierbij echter een gebied waar voldoende natuurlijk licht is, zodat de kleur altijd zichtbaar blijft.

  6.         Voeg verticale ruimte toe. Maak een kamer groter en hoger door twee verfkleuren te gebruiken. Ten eerste heb je een lichte tint nodig, waarschijnlijk wit, om het plafond te schilderen. Ten tweede: kies een diepe kleur, idealiter een donkergrijze verf, om op de muren aan te brengen. Deze techniek is vergelijkbaar met accentmuren omdat ze je oogfocus trekken naar de lichte verf. De muren zijn donker, waardoor ze kunnen terugwijken en het plafond er hoger uitziet.

  7.         Rek de ruimte horizontaal uit. Een andere interieurschildertechniek die door de professionele schilder met veel ervaring wordt gebruikt, is wit aanbrengen op de onderste helft van de muur en het plafond. Ondertussen wordt de bovenste helft van de muur geschilderd met een donkere tint. De donkere tint tussen de witte muren en het plafond creëert een visuele illusie van een bredere kamer. Het is opnieuw een lastige schildertechniek, dus vertrouw de klus toe aan een betrouwbare schilderaannemer als je niet zeker bent van jezelf.

  8.         Kies de juiste afwerking. Een verschillende verfafwerking reflecteert licht op een andere wijze. De meest voorkomende soorten verfafwerking zijn ei- of satijnglans, mat of plat, en halfglans of hoogglans. Het aanbrengen van de juiste afwerking maakt een groot verschil in het uiterlijk van je ruimte. Het bepaalt ook hoe gemakkelijk je muren te reinigen zijn.

  Sommige afwerkingen zijn ideaal voor drukke gebieden zoals gangen, entrees, kinderkamers, enzovoort. Andere afwerkingen vereisen ook meer moeite en tijd om aan te brengen, zoals hoogglans en halfglans, die meerdere lagen verf nodig hebben om ze er ultraglanzend uit te laten zien.

  Houd rekening met de volgende punten om de juiste verfafwerking voor je ruimte te vinden:

  •          Mat en plat. Deze afwerking geeft een glad uiterlijk omdat het licht niet direct reflecteert. Het is ideaal om matte of platte verf aan te brengen in weinig gebruikte gebieden zoals formele woonkamers, studeerkamers of grote slaapkamers.

  •          Hoogglans en halfglans. Om een kamer wat glamour te geven, kun je verf met een hoogglansafwerking aanbrengen omdat het licht effectief reflecteert en glanzend is. Het kan echter elke onvolkomenheid of penseelstreek op je muren duidelijk maken. Daarom wordt sterk aanbevolen om een professionele huisverver in te huren om hoogglansverf aan te brengen. Aan de andere kant is halfglans de beste keuze voor gebieden waar vuil, schimmel en vlekken het meest voorkomen, zoals keukens en badkamers.

  •          Satijn en eierschaal. Afwerkingen met weinig glans of eierschaal bieden een lichte glans die lijkt op het oppervlak van een ei. Ze kaatsen licht terug terwijl ze schrammen en vlekken op je muren weerstaan. Satijn is reflecterender en duurzamer. Deze afwerking wordt meestal gebruikt voor gangen, familiekamers en kinderkamers.

  Kortom, de juiste kleur, afwerking en verfapplicatie kunnen een kamer groter of hoger laten lijken. Omdat sommige schildertechnieken ingewikkeld zijn voor een doorsnee huiseigenaar, vraag je wanneer dat nodig is best om de hulp van een professional. Je moet ook rekening houden met enkele factoren bij het kiezen van de juiste verfkleur en afwerking, dus let op de eerder genoemde tips.

  Lees Meer

  Blogs

  OFFERTE
  0488877777