Huis laten schilderen-schilder aannemer

De voordelen van het schilderen van je woning

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen? Dan zou je serieus moeten overwegen om zowel het interieur als het exterieur ervan te schilderen voordat je dit doet. Studies hebben aangetoond dat het schilderen van het interieur van je huis een rendement op investering van 107% kan opleveren. Het schilderen van het exterieur van je huis met de juiste kleuren kan de waarde van je woning met duizenden euros verhogen.

En je hoeft je huis niet te verkopen om te overwegen het te schilderen! Er zijn zoveel voordelen waarvan je kunt genieten wanneer je het interieur en exterieur van je huis schildert en er blijft wonen. Bekijk hieronder de belangrijkste voordelen van het schilderen van je huis.

  1.         Verbetering van de uitstraling van je huis. Schaam je je elke keer als je voor je huis staat? Dit betekent waarschijnlijk dat de uitstraling van je huis tekortschiet. Er zijn tientallen manieren om je uitstraling te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe voordeur installeren, oude ramen vervangen, de tuinaanleg een make-over geven, je veranda, oprit en paden reinigen met een hogedrukreiniger, of een nieuwe brievenbus ophangen.

  Maar de snelste manier om de uitstraling van je huis te verbeteren, is door het te schilderen, zowel binnen als de gevel buiten. Je zult genieten van het aanzicht van je huis zodra je er een verse verflaag op hebt aangebracht.

  2.         Bescherming van je huis tegen de elementen. Moeder natuur zal de komende jaren alles op je huis afvuren. Van regen en hagel tot wind en insecten, je zult er alles aan moeten doen om je huis te beschermen. Het kiezen van de juiste verf voor het exterieur van je huis en het laten schilderen ervan zal je huis aanzienlijk beschermen. De juiste verf fungeert als een schild voor je huis en voorkomt dat bijna alles direct contact maakt met je woning.

  3.         Verlengt de levensduur van de gevelbekleding van je huis. De gevelbekleding van je huis is niet ontworpen om eeuwig mee te gaan. Houten gevelbekleding gaat slechts ongeveer 20 jaar mee, terwijl kunststof gevelbekleding ergens tussen de 20 en 40 jaar meegaat. Je kunt ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk uit je gevelbekleding haalt door deze regelmatig te schilderen. Hierdoor hoef je het niet zo snel te vervangen als je anders zou moeten doen als je niet regelmatig je huis zou schilderen.

  Je kunt verf ook gebruiken om onvolkomenheden in je oude gevelbekleding te verbergen. Hoewel je gevelbekleding moet vervangen als deze letterlijk uit elkaar valt, kun je cosmetische problemen met verf bedekken en tegelijkertijd de levensduur ervan verlengen. Dit is een van de meest onderschatte voordelen van schilderen en kaleien. Het kan je aardig wat geld besparen wanneer je de vervanging van de gevelbekleding kunt uitstellen.

  4.         Verheldert het interieur van je huis. Heb je bepaalde kamers in je huis die voor jou en de andere gezinsleden veel te donker aanvoelen? Het schilderen van deze kamers met de juiste verfkleuren kan wonderen verrichten en ze veel lichter laten aanvoelen. Enkele van de beste interieurverfkleuren om een slecht verlichte kamer op te helderen zijn lavendel, poederblauw, lichtgeel, grijs en warm oranje. Je kunt ook gebruikmaken van kamers die veel natuurlijk licht krijgen door samen te werken met een ervaren schildersbedrijf om het interieur van je huis te schilderen.

  5.         Voorkomt schade aan de muren van je huis. De muren in je huis zullen in de loop der jaren een flinke tik krijgen. Hoe hard je ook probeert om ze krasvrij te houden, mensen en huisdieren zullen er tegenaan botsen en vlekken achterlaten. Er is geen waterdichte manier om alle schade aan je muren te voorkomen. Maar er zijn bepaalde soorten verf die het gemakkelijk maken om je binnenmuren in de loop der tijd schoon te houden. Je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over mensen en huisdieren die tegen je muren aan lopen als ze nieuw geschilderd zijn.

  6.         Geeft je huis de juiste uitstraling en sfeer. De limoengroene verf die je tien jaar geleden voor je keuken of badkamer koos, zag er misschien geweldig uit en paste bij de sfeer van je huis. Maar het werkt mogelijk niet meer goed bij je huidige stijl. Als je verfkleuren aan de muur hebt die je niet meer aanspreken, moet het overschilderen ervan een van je belangrijkste prioriteiten zijn. Je kunt de toon zetten voor de rest van je huis door de beste verfkleuren voor elke kamer uit te kiezen. Dit is vooral belangrijk voor mensen die overwegen hun huis binnenkort te verkopen. Potentiële kopers staan erom bekend om zich om te draaien en een huis te verlaten na het zien van vreselijke verfkleuren aan de muren.

  7.         Maakt je huis waardevoller. Elk huisverbeteringsproject dat je binnen of buiten je huis onderneemt, moet één specifiek doel hebben: je huis waardevoller maken. Het maakt niet uit of je je keuken renoveert, je kelder afwerkt of je landschapsontwerp aanpast. Je wilt proberen het meeste uit je investering te halen wanneer je verbeteringen aan je woning aanbrengt. Zolang je geen verfkleuren kiest die te ver gaan, zal het schilderen van het interieur en exterieur van je huis het waardevoller maken. Je huis zal automatisch nieuwer ogen, en dat zal zich vertalen in de waarde ervan.

  Profiteer vandaag nog van de voordelen van het schilderen van je huis. Of je nu niet tevreden bent met de uitstraling van je huis en deze wilt veranderen, of dat je een van de kamers in je huis helderder wilt maken, verf kan het mogelijk maken. Zoals je kunt zien, zijn er zoveel voordelen van het schilderen van het interieur en exterieur van je huis. Zorg er gewoon voor dat je professionele schilders inhuurt om het schilderwerk te doen, zodat je de kans krijgt om te genieten van alle voordelen die ermee gepaard gaan.

  Wil je een deel of je hele huis laten schilderen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte voor je verfproject. Wij kunnen ook gipsplaatdiensten aanbieden en beloven een uitzonderlijke algehele ervaring te bieden.

  Lees Meer

  Blogs

  OFFERTE
  0488877777