Prijzen schilderbedrijf

Hoe lang duurt het om een kamer in je huis te schilderen?

Je hebt zojuist het huis van je dromen gekocht, maar de woonkamer is bedekt met een afzichtelijke blauwe of rode kleur. Je weet dat het schilderen van deze kamer je eerste prioriteit zal zijn, aangezien je meubels en decor niet passen bij deze lelijke kleur. Voordat je begint, wil je weten wat het project dat je gaat uitvoeren inhoudt.

 

  Dus, hoe lang duurt het om een kamer te schilderen? Blijf lezen om er meer over te leren!

  Hoe lang duurt het om een kamer te schilderen?

  Er zijn verschillende factoren die van invloed zullen zijn op de tijd die nodig is om een kamer te schilderen:

  1.         Voorbereiden van de kamer

  Voordat je begint met het schilderen van een kamer, wil je ervoor zorgen dat de kamer en de muren voorbereid zijn op het schilderen. Om te voorkomen dat er verf op je vloeren komt, overweeg om de ramen met plastic afdekfolie af te dekken, de vloer met karton te beschermen. Bovendien, als je randen of kozijnen hebt die je niet wilt beschilderen, zorg er dan voor dat je ze afplakt met tape die de bestaande verf niet beschadigt.

  Als er stopcontacten in de kamer zijn die je niet wilt beschilderen, kan je de afdekplaten verwijderen. Wees voorzichtig rond de stopcontacten zelf, want te dicht in de buurt komen met een verfkwast of verfroller kan gevaarlijk zijn.

  Als je niet al het meubilair uit de kamer wilt halen, verplaats het dan naar het midden van de kamer en bedek het met plastic folie. Vergeet niet om alle foto’s of andere wanddecoraties te verwijderen voordat je begint met schilderen of het huis laat schilderen.

  2.         Voorbereiden van de muren

  Nadat je vloeren, randen, stopcontacten en meubilair zijn beschermd, is het tijd om de muren voor te bereiden. Voor het schilderen is het altijd een goed idee om de muren schoon te maken. Vuil, stof of olie van handen kunnen zorgen voor een ongelijke afwerking van de verf. Als de muren vrij zijn van vuil en olie, kun je volstaan met het afvegen van de muren met een spons en warm water om eventueel stof te verwijderen.

  Als je merkt dat je muren wat vuil, stof of modder bevatten, probeer dan een mild reinigingsmiddel te gebruiken om dit te verwijderen.

  3.         Grondverf ja of nee?

  Veel mensen kiezen ervoor om bij elke schilderklus een grondverf te gebruiken. Hoewel een grondverf meestal zorgt voor een gladdere afwerking, is het niet altijd noodzakelijk. Momenten waarop je een grondverf zou moeten gebruiken zijn onder andere:

  •          je gaat van een donkere naar een lichte kleur

  •          de muur is poreus

  •          de muur is bevlekt

  •          de vorige verf heeft een glanzende afwerking

  Er zijn omstandigheden waarin een grondverf niet zo noodzakelijk is, zoals:

  •          de muur is al schoon en vrij van vlekken

  •          je gebruikt dezelfde kleur, een vergelijkbare kleur, of een donkerdere kleur

  Dus, hoewel je meestal een grondverf nodig hebt, zijn er momenten waarop je het kunt overslaan. Bovendien kan blijken dat verf met een ingebouwde grondlaag het beste voor je werkt. De ingebouwde grondlaag maakt de verf dikker, zodat deze de muren efficiënter bedekt. Als de muren echter in slechte staat verkeren, is het waarschijnlijk het beste om aparte verf en grondverf te gebruiken.

  Afhankelijk van hoe je muren eruitzien, zul je 1-2 lagen grondverf willen gebruiken. Nadat je de kamer hebt voorbereid, de muren hebt schoongemaakt en de muren hebt gegrond, kun je waarschijnlijk minstens een uur of meer inplannen qua voorbereidingstijd.

  4.         Hoe groot is de kamer?

  Als je een kleine badkamer schildert, mag de voorbereiding en het schilderen normaal niet langer dan 8 uur duren. Het kan eventueel langer duren, afhankelijk van hoeveel lagen nieuwe verf je muren nodig hebben. Als je een grote woonkamer of slaapkamer schildert, ben je veel meer tijd kwijt.

  De voorbereiding zelf zal waarschijnlijk een paar uur in beslag nemen voor een grotere kamer, dus als je meerdere lagen verf toevoegt, kom je uit op een project dat je de hele dag kan kosten. Afhankelijk van de grootte van je woonkamer, moet je rekenen op ongeveer 7 uur of meer als je van plan bent om het project in één dag af te ronden.

  Omdat het schilderen van een grote kamer tijdrovend is, kun je ontdekken dat het betalen van een professional de moeite waard is. Een professional zal niet alleen voor een schone en gepolijste wand zorgen, maar zal dat doen in minder tijd dan jij nodig zou hebben om de kamer te schilderen.

  5.         Schilder je de hele kamer?

  Accentmuren zijn een trend die mensen steeds vaker in hun huizen gebruiken. Als je slechts 1 of 2 accentmuren schildert, mag het project niet langer dan een paar uur duren. Je moet nog steeds rekening houden met het aantal benodigde verflagen.

  Bijvoorbeeld, als je een zwarte accentmuur maakt en je eerder witte verf had, heb je misschien ongeveer 3 lagen nodig om het wit volledig te bedekken. Hetzelfde geldt als je een donkere muur naar een lichte kleur schildert.

  Reinigen en bijwerken van de kamer

  Zodra alle verf droog is, kun je de kamer controleren op eventuele plekken die je mogelijk niet helemaal hebt bedekt. Het is het beste om dit te doen terwijl het natuurlijke licht door je raam schijnt, omdat dit licht oneffenheden kan onthullen die je mogelijk niet opmerkt bij kunstlicht.

  Afhankelijk van hoe grondig je was met je oorspronkelijke verf, kan het bijwerken 30 minuten tot een uur duren. Het opruimen zou vrij snel moeten gaan, aangezien je alleen het plastic hoeft te verwijderen, het meubilair terug moet plaatsen en je kwasten en rollers moet schoonmaken.

  Ben je klaar om je kamer te transformeren?

  Hoewel veel mensen denken dat het schilderen van een kamer een snelle en gemakkelijke taak is, is niets minder waar. Dus, hoe lang duurt het om een kamer te schilderen? Wel, dat hangt af van je kamer en de verf, en van de geplande behandeling van de muren en de plafonds.

  Het kan een paar uur duren tot meerdere dagen. Als je niet de tijd hebt om je muren voor te bereiden en te schilderen, bel ons dan vandaag nog voor een gratis offerte. Onze vakkundige schilder kan het voor u goed berekenen en ook de juiste prijs op maat geven!

  Lees Meer

  Blogs

  OFFERTE
  0488877777