Schilderwerken

10 belangrijke vragen om te stellen voordat je een schilder voor je woning inhuurt

Overweeg je om je huis te laten schilderen, maar ontbreekt het je aan tijd en energie? Het idee om verf te halen, de kamer voor te bereiden met tape en benodigdheden, de muren te schilderen, een accentmuur aan te brengen en dan nog alles op te ruimen lijkt bijna onhaalbaar. Dit kan vele uren, zo niet dagen in beslag nemen.
Als dit voor jou niet uitvoerbaar lijkt, is het wellicht tijd om te overwegen een professionele schilder in te schakelen. Voordat je dat doet, zijn er echter cruciale vragen die je aan een schilder voor je woning moet stellen voordat je ze uitnodigt om deze omvangrijke taak uit te voeren. We hebben een lijst samengesteld met de top 10 vragen die je moet stellen voordat je een schilder inhuurt!

  1.         Hoelang bestaat het bedrijf al? Een van de eerste vragen die je aan het bedrijf moet stellen waar je aan denkt om mee samen te werken, is hoelang ze al in de branche actief zijn. Dit geeft je zekerheid over hun ervaring, reputatie en hun referenties. Door dit online te bekijken en te onderzoeken of ze betrouwbaar zijn vermijd je later onaangename verrassingen.

  2.         Bieden ze garantie? Het leven is onvoorspelbaar. Je weet nooit wanneer er iets kan gebeuren, zeker in je eigen huis. Als het gaat om het inhuren van een schilder, is het van belang om te informeren naar de geboden garanties. Meestal dekken garanties het vakmanschap evenals de kwaliteit van de verf die de aannemer gebruikt. Als de verf binnen de eerste paar jaar afbladdert of beschadigd raakt, ben je waarschijnlijk gedekt. Maar je moet dit wel navragen om zeker te zijn. Een schilderbedrijf zoals ISU Decoratiewerk gebruikt bijvoorbeeld krasvaste en afwasbare verf!

  3.         Hebben ze klantbeoordelingen? Bij het zoeken naar schilderdiensten is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen, vragen of het bedrijf klantbeoordelingen of getuigenissen heeft. Als andere mensen zeggen dat ze goed werk hebben geleverd, kun je erop vertrouwen dat ze een betrouwbaar bedrijf zijn! Als er slechte recensies zijn, wil je misschien eerder blijven zoeken.

  4.         Hebben ze een portfolio van hun laatste klussen? Afbeeldingen spreken vaak boekdelen. Wat een bedrijf ook beweert over hun expertise en ervaring, niets overtuigt zo goed als daadwerkelijk zien welk werk ze kunnen leveren. Het vragen naar foto’s van eerdere schilderklussen zal je geruststellen dat je de juiste beslissing neemt om hen in te huren.

  5.         Werken ze met onderaanneming? Mogelijk weet je niet eens wat dit betekent als het om schilderdiensten gaat. Kort gezegd: als een bedrijf onderaanneemt, huren ze een ander bedrijf of individu in om het werk uit te voeren omdat ze zelf te druk zijn of de klus niet aankunnen. Dit betekent dat je eigenlijk geen controle hebt over wie het werk daadwerkelijk uitvoert. Zorg ervoor dat het bedrijf dat je overweegt niet onderaanneemt!

  6.         Hoe gaan ze communiceren? Er is niets vervelender dan samenwerken met een bedrijf dat slechte communicatieve vaardigheden heeft. Als je bijvoorbeeld de verfkleur wilt wijzigen of wilt weten hoeveel uur ze per dag aan de klus werken, wil je in staat zijn om contact met hen op te nemen. Je wilt ook dat ze openlijk met je communiceren over de voortgang van de schilderklus. Controleer bij hen hoe ze zullen communiceren, of dat nu via de telefoon, sms of e-mail is, en geef je voorkeur aan.

  7.         Welke verfmerken gebruiken ze? Bij het schilderen van je huis heb je mogelijk al een specifiek type verf of merk in gedachten dat je graag gebruikt. Het is belangrijk om te weten of ze dat specifieke merk kunnen leveren. Tegelijkertijd wil je er zeker van zijn dat ze een verfmerk van hoge kwaliteit gebruiken en niet een van lage kwaliteit. Hoe lager de kwaliteit van de verf, hoe doffer deze met de tijd zal worden.

  8.         Wat doen ze aan voorbereiding? Voordat een team van schilders je huis betreedt, moet je vragen wat ze zullen doen ter voorbereiding. Je wilt dat je meubels worden afgedekt, de vloer wordt beschermd en de muren worden afgeplakt voor strakke lijnen. Hoewel het bedrijf dit normaal gesproken voor je zou moeten doen, is het slim om dit te controleren voordat ze aan de slag gaan, vooral als deze voorbereiding niet standaard is inbegrepen in de schilderdiensten. Als je wilt dat het bedrijf dit voor je doet, is het nog belangrijker om dit te bespreken voordat je ze inhuurt!

  9.         Wat doen ze bij slecht weer? Als je een schilder inhuurt om de gevel van je huis te schilderen, wil je ervoor zorgen dat ze niet werken bij slecht weer. Of het nu erg winderig, regenachtig, heet of vochtig is, verschillende weersomstandigheden kunnen de kwaliteit van het schilderwerk beïnvloeden. Zorg ervoor dat ze alleen schilderen onder optimale omstandigheden.

  10.       Hoeveel kost de klus? Het is altijd een goed idee om rond te vragen en prijzen te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Als alle bovenstaande vragen min of meer op dezelfde manier worden beantwoord, wil je misschien wat geld besparen en voor de goedkopere optie gaan! Weten hoeveel elk bedrijf in rekening brengt, zal je helpen bij het nemen van je uiteindelijke beslissing.

  Schilderen kan veel complexer zijn dan het op het eerste gezicht lijkt, en je wilt dat de klus goed wordt uitgevoerd. Bespaar jezelf de tijd en stress van het zelf schilderen van je huis en huur een professionele schilder in voor de taak. Vergeet niet om het schilderbedrijf deze 10 vragen te stellen om er zeker van te zijn dat je de beste beslissing neemt!

  Lees Meer

  Blogs

  OFFERTE
  0488877777