Zelf gyproc plaatsen

De Basis voor een Succesvolle Gyproc Klus

De hoeksteen van een succesvolle gyproc klus ligt in de zorgvuldige selectie van de juiste materialen en apparatuur. Het gehele proces begint met de keuze van de gyproc panelen zelf.

    Deze keuze gaat verder dan simpelweg het type paneel dat bij uw toepassing past; het kan het verschil betekenen tussen een bouwinspectie die doorstaan wordt en het pijnlijke scenario waarin uw werk moet worden uitgescheurd en opnieuw moet worden gedaan. Reeds in de vroege planningsfase raden we aan contact op te nemen met uw lokale gemeente om relevante informatie voor uw project te verkrijgen.

    Hierbij moeten met name plafonds en brandwanden, zoals die tussen een huis en aangebouwde garage, nauwgezet in acht worden genomen. Deze gebieden moeten immers voldoen aan strikte brandcodes. Voorts is vocht een factor die niet genegeerd mag worden bij het selecteren van materialen. In het geval dat de ruimte waarin u werkt een vochtige omgeving betreft, raden wij het gebruik van vochtschade- en schimmelbestendige panelen aan. Hierin kan ons deskundige team bij ISU decoratiewerk BV gyprocwerken u van advies voorzien. Naast dit alles is het mogelijk dat u speciale producten nodig heeft voor het afdichten, tapen en plamuren.

    Gyproc Paneeltypen: Van Traditioneel Pleisterwerk naar Modern Gemak

    Terugkijkend tot aan de jaren 1930, werden interieurmuren vaak geconstrueerd door het aanbrengen van nat pleister op houten of metalen latten, vastgenageld aan de wandstijlen. Het resultaat was een voltooide muur die vereiste dat elke van de drie pleisterlagen zou drogen en uitharden. De introductie van de eerste generatie gyproc panelen markeerde een verschuiving, waarbij de zware lagen pleister en de latten vervangen werden. Zelfs in gevallen waarin vandaag de dag nog altijd een traditionele pleisterafwerking gewenst is, worden speciale gyproc panelen met blauw papier als basis aan het frame bevestigd. Hierdoor wordt de tijdsintensieve handmatige pleisterlaag overbodig, wat aanzienlijk scheelt in arbeid en droogtijd. Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft het typische gyproc paneelmuurontwerp de noodzaak van een afwerkingslaag van pleister achter zich gelaten. Kleinere correcties volstaan, zoals het dichten van naden en het bedekken van schroefgaten met voegmiddel. Het wegvallen van handmatige afwerking resulteert in tijdwinst, arbeidsbesparing en kostenreductie.

    Gips: De Kern van Gyproc

    Gips is een natuurlijk kristal dat voortkomt uit chemische reacties tussen calciumsulfaat en water. Het kan zowel van nature gewonnen worden als synthetisch worden geproduceerd, zoals in de scrubbers die zwavelzuur neutraliseren, afkomstig van energiecentrales. Deze inspanningen om het milieu te beschermen tegen zure regen dragen bij aan veel van de huidige gipsdroogbouw. Een intrigerende eigenschap van gips is dat bij brand het water in de gipskristallen verdampt, waardoor stoom ontstaat. Hierdoor fungeert gips als brandonderdrukker, hoewel het uiteindelijk kan instorten als het uitdroogt.

    Lees Meer

    Blogs

    OFFERTE
    0488877777